Tlf: 64 92 38 40

Nyheter fra Damegolfen

GRATIS Veien Til Golf kurs for bosatte i Enebakk, Hobøl, Flateby, Siggerud og Ski

Publisert: 5. juli 2020 av: Thomas Hansen


Østmarka Golfklubb vil satse på nærmiljøet og starter nå en kurskampanje for deg som har lyst til å prøve deg på golf!

Bor du i Enebakk, Hobøl, Flateby, Siggerud eller Ski tilbyr vi nå GRATIS golfkurs i hele sommer. Ingen forpliktelser!
Har du noen gang tenkt at golf kan være artig å teste ut, er dette muligheten til å gå kurs med profesjonell instruktør og lære deg golf på best mulig måte. Vår headpro Steffen Larsen vil ta deg gjennom det du trenger for å komme i gang. Kurset går over en helg, og vi håper selvfølgelig du blir hektet, men det er ingen forpliktelser utover dette.

Gå inn på linken og meld deg på helgen som passer for deg: Kurspåmelding

Velkommen til Østmarka Golfklubb

Nye krakker – donert av…

Publisert: 16. mai 2020 av: Tom Gullichsen

Vi har startet opp igjen muligheten for å kunne donere en krakk!

Ski Bygg avdeling Enebakk har sagt seg villig til å lage rimelige og robuste krakker til selvkost for klubben.

Disse krakkene bestilles opp etter hvert som noen av medlemmene våre vil donere dem. De får da et flott messingskilt med navnet sitt på krakken, som kan settes på valgfritt hull.

Her ser du bilde av krakken ferdig montert og prisen er kr. 3.000,-

Ønsker du å donere en krakk kan du ta kontakt med dagligleder@ostmarkagolf.no

Donorer pr 20/4: 17

 •  Tom
 •  Ragnar
 •  Rolf/Rolf
 •  Knut A.
 •  Bjarne og Berit
 •  Terje Engen
 •  Eli & Svein
 •  Fam. Solbakke
 •  Karsten Wallin
 •  Svein Børre Solvang
 • Anders Smådahl
 •  Enebakk Tømrerservice AS
 •  The Birdie Girls
 •  Oldtimers
 •  Tommy Nilsen
 •  Fam. Sandvold
 •  Jan Hovemoen

Nytt handicapsystem 1. mars 2020

Publisert: 24. februar 2020 av: Even Tveter

Søndag 1. mars 2020 innføres et helt nytt handicapsystem i Norge – World Handicap System (WHS). De seks store handicapsystemene i verden blir i 2020 til ett verdensomspennende handicapsystem.

Som golfspiller blir du påvirket av dette på ulik måte. Blant annet kommer du til å få et nytt handicap beregnet ut ifra de nye reglene i WHS. Ditt nye handicap kan bli det samme, høyere eller lavere enn ditt nåværende EGA handicap. Når du logger inn i GolfBox etter 1. mars vil du kunne se ditt nye handicap.

Registrer alle handicaptellende runder – både gode og dårlige

Det nye handicapsystemet er basert på et gjennomsnitt av de åtte beste av dine siste 20 runder. Dette betyr at ditt handicap vil gjenspeile din spillestyrke bedre enn før. Men, uansett hva slags handicapsystem som benyttes, må systemet ha data å jobbe med. Det er derfor viktig å registrere alle handicaptellende runder, og så mange som mulig, i GolfBox. Både gode og dårlige runder må registreres for at handicap skal bli riktig. Handicaptellende runder kan spilles både i Norge og ellers i verden.

Det grunnleggende i WHS

 • Et gjennomsnitt system. Ditt handicap blir gjennomsnittet av de åtte beste av dine siste 20 registrerte runder. Du ser alltid ditt oppdaterte handicap i GolfBox (fra 1. mars).
 • Maks handicap er 54,0. Den tidligere sperren for høyning over 36 er borte. De samme forutsetningene og reglene gjelder for alle, og handicap beregnes likt for alle, uansett handicap.
 • Ingen handicapkategorier. Alle golfere, uansett handicap, kan registrere handicaptellende selskapsrunder og runder på 9 eller flere hull.
 • To måter å registrere score i GolfBox. Velg mellom å fylle inn brutto slag hull-for-hull eller din totale justerte bruttoscore for runden.
 • Ingen forhåndsregistrering. Du behøver ikke meddele eller registrere en handicaptellende runde på forhånd. Har du spilt en handicaptellende spilleform og spilt etter golfreglene skal runden registreres, uansett resultat.
 • Handicaptellende spilleformer. For å kunne registrere runden må du ha spilt individuelt slagspill med fullt spillehandicap og ha spilt etter golfreglene for slagspill. Du kan spille brutto-slag, netto-slag, Maksimum score eller Stableford. Det er antall slag, ikke Stableford-poeng, som avgjør om ditt handicap blir endret.
 • GolfBox beregner. Akkurat som før beregner GolfBox ditt handicap, så du behøver ikke lære handicapreglene i detalj. Hvis det er hull du har plukket opp ballen, eller hull du ikke har spilt, vil du få veiledning i GolfBox hvordan disse hullene fylles ut når du registrerer runden. Høyeste hullscore for handicapformål er netto dobbel bogey (samme antall slag som null Stableford poeng).

Noen av fordelene med WHS

 • Riktigere. Et gjennomsnitt system reagerer raskere på endringer og gjenspeiler din spillestyrke bedre enn det tidligere handicapsystemet, som i stor grad baserte seg på din beste prestasjon.
 • Kortere runder. Alle golfere kan registrere runder på 9 eller flere hull. Det gjør det mulig å kunne registrere flere handicaptellende runder hvis du ikke kan eller har mulighet til å spille 18 hull.
 • Globalt. Ditt handicap kan sammenlignes med spillere fra hele verden. Når du spiller utenlands kan du spille mot andre spillere på like vilkår, uansett land.

Tre vanlige spørsmål

«Hva kommer til å skje med mitt handicap ved overgangen 1. mars?»

Det er et vanskelig å forutse hva ditt nye WHS handicap blir sammenlignet med ditt gamle EGA handicap. Det kan bli høyere, lavere eller bli det samme. Spillere hvis handicap er på vei opp får generelt et høyere handicap.

Et handicapsystem er alltid avhengig av hva du registrerer. Har du hatt som vane å registrere alle runder, både gode og dårlige, har du mest sannsynlig et EGA handicap som gjenspeiler din spillestyrke. Det bør derfor ikke bli så store endringer i ditt nye handicap.

«Jeg har ikke 20 runder registrert i GolfBox, hvordan får jeg nytt handicap da?»

Ditt nye handicap blir beregnet som et gjennomsnitt, men da blir gjennomsnittet beregnet ut ifra et færre antall runder. Det finnes en beregningstabell som tar hensyn til hvor mange runder du har. Eksempel: Har du 9 runder baseres gjennomsnittet på dine beste 3.

Systemet fungerer også om du ikke har noen runder registrert i perioden 1. januar 2017 – 28. februar 2020. Da blir ditt nye handicap ved overgangen det samme som ditt nåværende EGA handicap.

For at en runde skal kunne bli med i beregningen av nytt handicap må runden inneholde informasjon om enten bruttoscore eller Stableford-poeng, og i tillegg par, baneverdi og slopeverdi. Runder som bare er registrert med en Stableford-poengsum blir ikke med i beregningen.

«Hvorfor gikk jeg opp i handicap etter en god runde?»

Dette kommer du nok til å oppleve, og dette kunne ikke skje i det gamle systemet.

Årsaken er at ditt handicap er beregnet ut ifra et gjennomsnitt som ser på dine 20 siste runder. Det handler derfor ikke bare om den nyeste runden du akkurat har registrert, men også den runden som «gikk ut» og ble din 21. runde.

Hvis den runden som gikk ut var enda bedre enn den nyeste blir gjennomsnittet av dine åtte beste runder høyere, til tross for at det handicapet du spilte til i din nyeste runde var lavere enn ditt handicap. Derfor kan du få et høyere handicap til tross for at du har registrert en god runde.

Informasjon fra Norges Golfforbund

Mer informasjon samt svar på de vanligste spørsmålene finner du på hjemmesidene til Norges Golfforbund: www.golfforbundet.no

Matchplay 2020 Østmarka GK

Publisert: 28. januar 2020 av: Even Tveter

Velkommen til årets matchplay på Østmarka

NB: Kun for Østmarkas medlemmer. 

Maks antall spillere er 64.

Påmeldingsfrist er 09.mai kl. 12.00                            

Deltakeravgift for voksne er 250.- og juniorer 150.-

Greenfee er kr 250.-

Vi premierer 1.  2. og 3. plass

Alle må spille sine matcher innen fristen for gjeldende runde. De som ikke er ferdigspilt blir avgjort på walkover hvis den ene ikke kan møte, eller loddtrekning hvis begge ikke kan møte.

Spiller med lavest hcp er ansvarlig for å ta kontakt og avtale tid med motspiller.

Turneringsavgift må betales før 1. runde spilles, evt ved kvalifiserings turnering.

Ved kvafiserings runde trekkes matcher etter resultatene, om det ikke blir kvalifiserings runde trekkes matchene opp av hatten som ifjor. 

PÅMELDING MATCHPLAY

Mvh Ken-Roger Småriseth – Leder turneringskomite

Vinterdekking av greens 2019-20

Publisert: 17. januar 2020 av: Even Tveter

Vi valgte denne vintersesongen å dekke to av våre greener med plast, såkalt vinterdekking. Dette er en metode som blir brukt på mange golfbaner med snørike vintere. Blant annet har Holtsmark og Asker Gk utført dette med suksess.

Vi har brukt vekstduk, ventilasjonsrør og så plast som toppdekke. Gjennom sesongen skal det blåses inn luft for ventilasjon under plasten. Arbeidet er utført på dugnad ved Christian og Marius Rønningen som har tatt på seg ansvaret. Gutta har flittig vært og blåst inn luft iht instrukser. Plasten er nå tatt av igjen, da vinteren ikke har vært snørik. Plasten legges på igjen om værmeldingen viser stabile minus grader.

Da vinteren er snill med oss, velger vi å sprøyte alle greens igjen med Delaro, som virker mot soppvekst.

Mvh Even Tveter

Meld deg på medlemstrening 2019!

Publisert: 1. juni 2019 av: Thomas Hansen

Da starter vi opp gruppetreninger for sommeren! Under ser du de gruppene som er satt opp, og som vi håper passer for deg som vil utvikle spillet ditt:-)

 

Ukeplan for treninger 2019

 

Mandag Medlemstrening gruppe 1 (Hcp 14-26) 18.00-19.00
VTG oppfølgning for helt nye golfere 19.00-20.00
Onsdag Junior trening 18.00-19.00
Medlemstrening gruppe 2 (Hcp 26-54) 19.00.20.00
Torsdag Team Østmarka Damer 18.00-19.00
Team Østmarka Herrer 19.00-20.00

 

Alle treninger vil forgå i ukene 19 – 28 før ferie og ukene 32 – 39 etter ferie.

Program for treningen før ferien.

Uke Innhold Sted
19 Sving -forberede slaget – rutiner Range
20 Sving – Vekt/balanse i slaget – gjennomsving Range
21 Nærspill – chip/putt. Lengdekontroll/grunnbevegelse Nærspillområde
22 Jernslag – måltrening Range
23 Nærspill – Pitch fra 30 – 60m Nærspillområde
24 Driver – Rutine, oppstilling og fart Range
25 Nærspill – Bunker/putt. Grunnbevegelse Nærspillområde
26 Faiwaywoods/hybrid fra gress Range
27 Nærspill. Strategi rund green – teknikkstasjoner Nærspillområde
28 Driver – grunnoppstilling/rutiner, fokus på mål. Range

Høstprogram blir lagt ut noe senere i sesongen.

Treningsavgiften vil komme som faktura fra Østmarka GK og koster 1750,- for hele sesongen.

Påmelding: Navn og medl. Nr. og hvilken gruppe som passer deg og ditt nivå til: pro.larsen@yahoo.no

 

Lag NM Damer

Publisert: 23. juli 2018 av: Thomas Hansen

Damelaget vårt spilte på Hakadal Golfklubb som arrangerte Lag NM for 2. divisjon i helgen, og her stilte Wira Siduang, Lisbeth Haugen og Marie N. Sikkerbøl på laget. Even Tveter fungerte som kaptein for damene. Det var kun ett lag som rykket opp til 1. divisjon for neste år, men våre damer leverte meget godt spill og endte på en super 3. plass. Vi gratulerer og gleder oss allerede til neste år!
Resultater

Fullført Lag-NM 2016

Publisert: 18. juli 2016 av: Even Tveter

I helgen ble det arrangert Lag-NM på Borre GK (ØGK damer) og Mørk GK (ØGK herrer). Begge lagene presterte veldig godt, og vi i klubben er ganske så stolte over å ha så flinke spillere i klubben vår.

Damene først, som man sier. Det var 8 damelag med på Borre GK i år, og av de var det to lag som kunne rykke opp til 1. divisjon. Etter lørdag så det veldig lyst ut, da Østmarka sine damer lå på 2. plass. Og så kom søndagen, med single runder. Men det var ingen grunn i verden til å tvile på damene våre, de gjorde jobben og sikret andre plassen!

Vi gratulerer damelaget kjempe masse med opprykk til 1. divisjon! Bra jobba!
(Hele resultatlista finnes her).

Så var det herrene, som var ett av seksten lag på Mørk GK. Her var det to lag som kunne rykke opp, og hele fire lag som kunne ende med å rykke ned til 2. divisjon. Etter første dag (to runder)  lå herrene på en trygg 9. plass, før det braket løs med to nye runder på lørdag. Også etter dag to var det en 9. plass som gjaldt, og med det skulle det mye til for å rykke ned på søndag. Søndagen kom, og singelrundene var et faktum. Med gode singelrunder klatret herrene opp én plass når dagen var omme, og de sikret 8. plassen og fortsatt spill i 1. divisjon neste år.

Vi gratulerer herrelaget med godt spill over fem runder! Bra jobba!
(Hele resultatlista finnes her).

IMG_0105

Connecting Ladies på Losby GK

Publisert: 16. juli 2016 av: Even Tveter

Da er det mulig å melde seg på til den neste Connecting Ladies som spilles på Losby. Turneringen er søndag 31. juli, shotgun kl. 09:00.
Påmelding skjer ved å skrive seg opp på arket som henger på den hvite tavla på klubbhuset. Dersom du ikke har mulighet til å skrive deg opp selv, så fortvil ikke det er to andre muligheter:
1) Skriv ned medl. nr., navn (som er registrert i Golfbox), hcp og klasse, og send det til proshop@ostmarkagolf.no. Sett “CL på Losby” som emne.
2) Ring Proshopen (903 67 333) og spør om en av oss kan sette deg på lista.

Husk også å melde deg inn i den nye Facebook-gruppa Damene på Østmarka GK for å få med hva som skjer for Damene i klubben.

Lag-NM 2016

Publisert: 15. juli 2016 av: Even Tveter

Denne helgen spilles det Lag-NM både for damer og herrer. Herrene starter allerede fredag, og spiller på Mørk GK. De fem spillerne vi har sendt til Mørk GK er Kenneth André Johansson, Matias Olafsen Pedersen, Christian Rønningen, Sondre Bredahl Sæby og Even Tveter.

For å følge herrene kan du trykke her.

Damene starter først på lørdag og de spiller på Borre GK. De tre spillerne vi har sendt til Borre GK er Jeanette Dahl, Liv Dyran og Wira Siduang Widnæss.

For å følge damene kan du trykke her.

 

Våre samarbeidspartnere

Havaristen
Bogerud
Tveter Rørservice
Ragn Sells
BC Stillas
Diplom Is
Mitsubishi
Arkel Romerike
Aass Bryggerier
Til toppen