Tlf: 64 92 38 40

Fotballgolf

På Østmarka Golfklubb har vi etablert en bane for fotballgolf eller footgolf. Dette spilles over 18 hull som ligger på banens første 9 golfhull. Fotballgolf går ut på å sparke en fotball til større hull ute på banen. Man spiller etter golfens regler og en runde tar ca. 2 timer.

fotballgolf

Fotballgolf er perfekt for eventer hvor ikke alle er golfere.
Bursdager, bedriftseventer eller bare en hyggelig opplevelse med ditt fotballag. Det kreves ikke noen forkunskaper for å spille så alle kan være med, og det er perfekt også for de minste!

Bookinginformasjon
For å booke et evenet ta kontakt med Thomas Hansen, tlf. 64923840 eller epost dagligleder@ostmarkagolf.no

Hvis du vil spille på drop-in så er banen åpen mandager og helligdager etter 16.00, ta da kontakt med Proshop, tlf. 64923840 eller epost proshop@ostmarkagolf.no

Vi har noen få baller til utleie
Det er IKKE tillatt med fotballsko med knotter på banen, da dette kan ødelegge banen vår.

Greenfee fotballgolf

  • Voksen over 18 – kr 200
  • Ungdom/Barn – kr 100


Last ned scorekort →

Vi i Østmarka Golfklubb har laget et skriv som vi anbefaler alle som skal spille fotballgolf hos oss for første gang å lese. Deler av skrivet finnes under, og skrivet i sin helhet finner du helt til slutt.

Siden du/dere nå er i ferd med å entre en golfbane er det viktig at du/dere vet litt om hva som kan skje og hva som forventes. Det er ikke alltid at golfballene går rett og akkurat dit spilleren planlegger og da hender det at det ropes «Fore!». Når det ropes «Fore!» er det viktig at man tar hendene på hodet og setter seg på huk til golfballen har landet, det er også viktig at man ikke roper «Fore!» på tull da dette er en måte å advare andre på banen om at det kan komme en golfball.

På en golfbane er det også slik at det finnes sandbunkere, dette er hindre som man spiller fra. Dersom man skulle få fotballen i en slik sandbunker så skal man sparke fra der ballen ligger, og deretter rake sandbunkeren fin og plan etterpå. Vi har flere hindre her på Østmarka GK, blant annet er det noen vannhindre. Dersom man skulle være så uheldig at man havner i vannet så må man uti og hente fotballen (vi har ingen hov), og deretter sparke fra der ballen trillet ut i vannet. Det er også høyt og tjukt gress (rough) på banen, som man raskt vil merke at ikke er noe godt å sparke fra. Det kan ofte være bedre å spille seg rundt hindre enn å prøve å sparke seg over/gjennom.

iden dette er en golfbane så er vi veldig opptatt av at gresset vårt skal være så fint og lite skadet som mulig. Det er derfor IKKE TILLATT MED FOTBALLSKO med knotter på vår bane. Vi anbefaler at det brukes joggesko (evt. grussko med små knotter) når man spiller fotballgolf. Vi ber også om at det ikke sparkes fra golfutslag (kortklipt gress med markører som sier 47 eller 56) eller fra greener (kortklipt gress med hull og hvitt flagg). Dersom ballen skulle havne på et slikt område flyttes den til utkanten av kortklipt område, uten at man kommer nærmere flagget.

Akkurat som i golf så består en full flight (full gruppe) av 4 personer, og dette er det antall vi anbefaler at man er i hver flight. Skulle man være 5 stykker som skal gå, så deler man seg i 2+3. På første spark på hvert hull skal alle sparke ut i tur og orden, deretter så er det alltid den som ligger lengst fra hullet som skal sparke neste gang. Det betyr at man ikke alltid sparker i samme rekkefølge, dette er viktig for at man ikke skal lage kø bakover i flightene som kommer senere (både for fotballgolfere og golfere). Er man flere flighter som skal ut samtidig, så venter man til alle i flighten foran har sparket minimum 2 spark hver.

I det fulle skrivet finnes det også en beskrivelse av hullene og hvor de er, så det er anbefalt at dette leses og skrives ut før man kommer. Skrivet finner du her, FotballgolfØGK.

Våre samarbeidspartnere

Havaristen
Bogerud
Tveter Rørservice
Ragn Sells
BC Stillas
Diplom Is
Mitsubishi
Arkel Romerike
Aass Bryggerier
Til toppen