Tlf: 64 92 38 40

Banestatus

Banestatus 2. april

Publisert: 2. april 2019 av: Thomas Hansen

Det er vår i luften, og banen vår er snart klar for å ta i mot alle medlemmer og gjestespillere. Vår nye greenkeeper Bally Reid forteller at det ser veldig bra ut, noe is på et par greener, men den smelter raskt etter at han har hatt på kull for å fremskynde prosesssen. Han har også vært ute med kalk på greenene som trengs for å heve PH verdien i bakken. Den er altfor lav, og det må legges på over tid for å nå gode verdier. På søndag var Tveter Rørservice på plass og satt i gang vanningsanlegget, så nå er alt klart for å begynne vanning, noe som kan bli meget aktuelt med det fine været vi har om dagen.

Vi oppfordrer alle å komme på dugnaden i helgen, så vi kan få de viktigste oppgavene gjort.

Vi har satt et litt hårete mål om åpning 18. april, og klarer vi det vil det være 3 uker tidligere enn fjorårets åpning.

For å vise hvor fort det går, har jeg lagt ved noen bilder med 3 dagers mellomrom:

Snart golfsesong:-)

Banen og driving range stenges

Publisert: 23. oktober 2018 av: Thomas Hansen

På grunn av frost og vinterforberedelser vil banen og drivingrangen bli stengt fra torsdag ettermiddag. Siste mulighet for å spille banen i år er altså torsdag 25. oktober!

Det er gjort masse jobb med banen i høst, noe vi forhåpentligvis ser resultater av neste sesong. Med en snill vinter er det godt tilrettelagt for kjempeforhold!

En stor takk til alle samarbeidspartnere, frivillige, ansatte, medlemmer og gjestespillere som har bidratt for klubben. Dette har kanskje vært det tyngste året klubben har hatt økonomisk, så nå kan det bare gå en vei:-) Vi gleder oss til å se alle medlemmer og gjestespillere tilbake i 2019 og ønsker dere en flott vinter!

Minner også om ekstraordinært årsmøte 15. november hvor vi skal bestemme årskontingent for 2019.

Banestatus 12. oktober

Publisert: 12. oktober 2018 av: Thomas Hansen

Det er fortsatt mulig å spille golf fremover og vi vil ha banen åpen så lenge været tillater det. Noen dager kan det holdes stengt på morgenen på grunn av frost, og vi håper på forståelse for at man kanskje må vente til den slipper!

Det er gjort masse forberedelser for vinteren, og ikke minst med tanke på de neste årene. Alle fairwayene er skjært, sådd og dresset med sand. Dette gjør vi for å få bukt med noe som kalles “thatch”. Det er et lag med dødt organisk materiale som oppstår etter år med klipt gress som blir liggende igjen, og skal gjøres hvert år. Det vil føre til bedre tilførsel av oksygen slik at det gror bedre og tettere og fairwayene vil på sikt bli bedre og bedre for hvert år.

Banemannskapene har også jobbet mye med greenene, hvor de har luftet med en maskin som faktisk blåser! luft ned i bakken. Dette for å skape bedre vekstvilkår for røttene slik at de strekker seg og blir sterkere og bedre. Greenene er klipt og valset slik at de er fine å putte på for dere som vil holde sesongen lengst mulig gående.

De siste dagene har det vært fantastisk vær og en nytelse å spille på Østmarka Golfklubb, så bare benytt anledningen så lenge dere kan:-) Oppdatering om stenging av banen kommer.

 

Her kommer vintern

Publisert: 16. oktober 2017 av: Thomas Hansen

Vinteren nærmer seg veldig rakt nå og vi begynner å preppe banen for best mulig overlevelsesevne.
Vi begynner idag, Mandag og lufte back 9, og vil holde disse hullene stengt til prosessen er ferdig.
Etter vil vi begynne på front 9, mens vi åpner back for spill.
På denne måten vil vi ha en hel bane å spille på til helga som kommer.

Er fortsatt fint vær her og og fine forhold på front som vil holdes åpen til jobben på back er ferdig.

Velkommen til siste krampetrekning hos Østmarka 🙂

Andreas

Her kommer vintern

Banestatus 14/5/2017

Publisert: 14. mai 2017 av: Thomas Hansen

Alle greener er nå åpne på Østmarka, satt flagget på green 13 idag. Det er fortsatt matteutslag på hull 2, men åpner snart den å.
I morgen 15/5 lufter og dresser vi greenene, så vis hensyn til banepersonell når dere spiller dere inn 🙂
Ønsker ellers alle en fin 17 mai

Andreas

Banestatus 7/4/2017

Publisert: 7. april 2017 av: Thomas Hansen

Med hensyn til ivrige golfere kjører vi igang front 9 tidligere enn vanlig iår. Greenene ser bra ut etter vinteren, men er endel arbeid som vil bli gjort med dem i tiden som kommer så vis hensyn til banepersonell. Fremover vil vi jobbe med bunkerne, vi bytter ut den gamle sanden med Dalbo kvartsit, en bedre sandtype vi tror vil passe klimaet og spillerene bedre. Det er fortsatt fare for frost, og banen vil holdes stengt på morningen til frosten slipper. Vi venter også med utleie av biler til temperaturen har steget mer.
Sjekk Yr for frost-info:
https://www.yr.no/sted/Norge/Akershus/Enebakk/Ytre_Enebakk/time_for_time.html

Ellers ønsker vi alle en nydelig golf-påske. Velkommen!

Godt Nytt Golf-år

Publisert: 20. mars 2017 av: Thomas Hansen

Vi er i gang med service og igangsetting av maskiner og utstyr.
Når det gjelder banen så ser den veldig bra ut etter vinteren men vi må vente litt til på is og snø som ligger igjen noen steder, skal også gå på og knekke/fjerne is på greenene for og få fortgang i prosessen før vi kalker og sprøyter på soppmiddel. Kommer til og pipelufte greener når det blir jevn døgnvarme.

Med vennlig hilsen banepersonalet

20170320_15170520170320_151724

Banestatus 24.10.2016

Publisert: 24. oktober 2016 av: Thomas Hansen

Da var det over for denne gang. Banen er stengt fra i dag, 24.10.2016 til neste år.
Vi begynner å lufte greener i dag så vær vennlig og ikke tråkk på greenene mens dette pågår 🙂
Vil komme tilbake med litt informasjon om hva som skjer på banen etter stenging for de som er interessert i det.
Vi håper alle har hatt en god sesong og ønsker alle velkommen tilbake neste år.

Med vennlig hilsen
Andreas Hast

Østmarka status uke 17/18

Publisert: 10. juni 2016 av: Thomas Hansen

Her kommer en etterlengtet statusrapport for banen og fremgangen mot 18 åpne hull. Vi åpnet front 9 for spill 20/4 med ganske gode forhold, vintern har vært veldig snill mot oss iår. Vi har hatt endel frost og et snøfall siden det, men prøver å holde åpent for spill så mye som mulig. På back 9 er det fortsatt endel arbeid som skal utføres før vi åpner de for spill. Uken som kommer skal ny vei på 16 ferdigstilles og vi skal grave ny drenering på noen problemområder på 13, 14. Forholdene ser ganske greie ut, endel vann noen steder, men gode greener. Vi satser på åpning av de siste 9 uke 19 Vi skal lufte greenene i begynnelsen av uke 18, så vis hensyn til banemannskap rundt greenene.
Happy golfing

Våre samarbeidspartnere

Havaristen
Bogerud
Tveter Rørservice
Ragn Sells
BC Stillas
Diplom Is
Mitsubishi
Arkel Romerike
Aass Bryggerier
Til toppen