Tlf: 64 92 38 40

Banestatus

Stillingsannonse: Banearbeidere

Publisert: 24. februar 2020 av: Even Tveter

Vi søker to arbeidere til å jobbe på banen vår i sommer! Kan dette være noe for deg, eller kjenner du noen som kan være aktuell for en slik jobb? Arbeidsoppgavene blir klipping og vedlikehold av vår golfbane og treningsområde. Søknad sendes til dagligleder@ostmarkagolf.no

Vinterdekking av greens 2019-20

Publisert: 17. januar 2020 av: Even Tveter

Vi valgte denne vintersesongen å dekke to av våre greener med plast, såkalt vinterdekking. Dette er en metode som blir brukt på mange golfbaner med snørike vintere. Blant annet har Holtsmark og Asker Gk utført dette med suksess.

Vi har brukt vekstduk, ventilasjonsrør og så plast som toppdekke. Gjennom sesongen skal det blåses inn luft for ventilasjon under plasten. Arbeidet er utført på dugnad ved Christian og Marius Rønningen som har tatt på seg ansvaret. Gutta har flittig vært og blåst inn luft iht instrukser. Plasten er nå tatt av igjen, da vinteren ikke har vært snørik. Plasten legges på igjen om værmeldingen viser stabile minus grader.

Da vinteren er snill med oss, velger vi å sprøyte alle greens igjen med Delaro, som virker mot soppvekst.

Mvh Even Tveter

Takk for flott dugnadsinnsats!

Publisert: 20. oktober 2019 av: Even Tveter

Nok en fantastisk deltagelse på høst dugnad.

Vi fikk gjort så og si det vi skulle, begrensningen var været og kjøring på banen.

Det ble utført mest hos greenkeeperne, nye pallereoler, ny grenreol for rør og alle maskinene ble grundig rengjort.

Nå følges litt arbeid med å demontere alle aggregater på våre klippere, som skal slipes opp og klargjøres for sesongen 2020.

Med lite nedbør kommende dager håper vi Thorvald får kommet seg ut på banen for å så nytt gress og dresse alle fairways.

Banen holder åpent til og med søndag 27.oktober, klubbhuset er ubemannet, booking via golfbox og betaling via vipps. All informasjon finnes på infotavle tee 1.

Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt i 2019 med alle mulige oppgaver!

Som baneleder ser jeg tilbake på 2019 hvor vi har fått gjort utrolig mye for å bedre banekvaliteten og fasilitetene rundt.

Ekstremt bra innsats! Jeg ser frem til 2020!

Mvh Even Tveter

 

Banestatus 2. april

Publisert: 2. april 2019 av: Thomas Hansen

Det er vår i luften, og banen vår er snart klar for å ta i mot alle medlemmer og gjestespillere. Vår nye greenkeeper Bally Reid forteller at det ser veldig bra ut, noe is på et par greener, men den smelter raskt etter at han har hatt på kull for å fremskynde prosesssen. Han har også vært ute med kalk på greenene som trengs for å heve PH verdien i bakken. Den er altfor lav, og det må legges på over tid for å nå gode verdier. På søndag var Tveter Rørservice på plass og satt i gang vanningsanlegget, så nå er alt klart for å begynne vanning, noe som kan bli meget aktuelt med det fine været vi har om dagen.

Vi oppfordrer alle å komme på dugnaden i helgen, så vi kan få de viktigste oppgavene gjort.

Vi har satt et litt hårete mål om åpning 18. april, og klarer vi det vil det være 3 uker tidligere enn fjorårets åpning.

For å vise hvor fort det går, har jeg lagt ved noen bilder med 3 dagers mellomrom:

Snart golfsesong:-)

Banen og driving range stenges

Publisert: 23. oktober 2018 av: Thomas Hansen

På grunn av frost og vinterforberedelser vil banen og drivingrangen bli stengt fra torsdag ettermiddag. Siste mulighet for å spille banen i år er altså torsdag 25. oktober!

Det er gjort masse jobb med banen i høst, noe vi forhåpentligvis ser resultater av neste sesong. Med en snill vinter er det godt tilrettelagt for kjempeforhold!

En stor takk til alle samarbeidspartnere, frivillige, ansatte, medlemmer og gjestespillere som har bidratt for klubben. Dette har kanskje vært det tyngste året klubben har hatt økonomisk, så nå kan det bare gå en vei:-) Vi gleder oss til å se alle medlemmer og gjestespillere tilbake i 2019 og ønsker dere en flott vinter!

Minner også om ekstraordinært årsmøte 15. november hvor vi skal bestemme årskontingent for 2019.

Banestatus 12. oktober

Publisert: 12. oktober 2018 av: Thomas Hansen

Det er fortsatt mulig å spille golf fremover og vi vil ha banen åpen så lenge været tillater det. Noen dager kan det holdes stengt på morgenen på grunn av frost, og vi håper på forståelse for at man kanskje må vente til den slipper!

Det er gjort masse forberedelser for vinteren, og ikke minst med tanke på de neste årene. Alle fairwayene er skjært, sådd og dresset med sand. Dette gjør vi for å få bukt med noe som kalles “thatch”. Det er et lag med dødt organisk materiale som oppstår etter år med klipt gress som blir liggende igjen, og skal gjøres hvert år. Det vil føre til bedre tilførsel av oksygen slik at det gror bedre og tettere og fairwayene vil på sikt bli bedre og bedre for hvert år.

Banemannskapene har også jobbet mye med greenene, hvor de har luftet med en maskin som faktisk blåser! luft ned i bakken. Dette for å skape bedre vekstvilkår for røttene slik at de strekker seg og blir sterkere og bedre. Greenene er klipt og valset slik at de er fine å putte på for dere som vil holde sesongen lengst mulig gående.

De siste dagene har det vært fantastisk vær og en nytelse å spille på Østmarka Golfklubb, så bare benytt anledningen så lenge dere kan:-) Oppdatering om stenging av banen kommer.

 

Her kommer vintern

Publisert: 16. oktober 2017 av: Thomas Hansen

Vinteren nærmer seg veldig rakt nå og vi begynner å preppe banen for best mulig overlevelsesevne.
Vi begynner idag, Mandag og lufte back 9, og vil holde disse hullene stengt til prosessen er ferdig.
Etter vil vi begynne på front 9, mens vi åpner back for spill.
På denne måten vil vi ha en hel bane å spille på til helga som kommer.

Er fortsatt fint vær her og og fine forhold på front som vil holdes åpen til jobben på back er ferdig.

Velkommen til siste krampetrekning hos Østmarka 🙂

Andreas

Her kommer vintern

Banestatus 14/5/2017

Publisert: 14. mai 2017 av: Thomas Hansen

Alle greener er nå åpne på Østmarka, satt flagget på green 13 idag. Det er fortsatt matteutslag på hull 2, men åpner snart den å.
I morgen 15/5 lufter og dresser vi greenene, så vis hensyn til banepersonell når dere spiller dere inn 🙂
Ønsker ellers alle en fin 17 mai

Andreas

Banestatus 7/4/2017

Publisert: 7. april 2017 av: Thomas Hansen

Med hensyn til ivrige golfere kjører vi igang front 9 tidligere enn vanlig iår. Greenene ser bra ut etter vinteren, men er endel arbeid som vil bli gjort med dem i tiden som kommer så vis hensyn til banepersonell. Fremover vil vi jobbe med bunkerne, vi bytter ut den gamle sanden med Dalbo kvartsit, en bedre sandtype vi tror vil passe klimaet og spillerene bedre. Det er fortsatt fare for frost, og banen vil holdes stengt på morningen til frosten slipper. Vi venter også med utleie av biler til temperaturen har steget mer.
Sjekk Yr for frost-info:
https://www.yr.no/sted/Norge/Akershus/Enebakk/Ytre_Enebakk/time_for_time.html

Ellers ønsker vi alle en nydelig golf-påske. Velkommen!

Godt Nytt Golf-år

Publisert: 20. mars 2017 av: Thomas Hansen

Vi er i gang med service og igangsetting av maskiner og utstyr.
Når det gjelder banen så ser den veldig bra ut etter vinteren men vi må vente litt til på is og snø som ligger igjen noen steder, skal også gå på og knekke/fjerne is på greenene for og få fortgang i prosessen før vi kalker og sprøyter på soppmiddel. Kommer til og pipelufte greener når det blir jevn døgnvarme.

Med vennlig hilsen banepersonalet

20170320_15170520170320_151724

Våre samarbeidspartnere

Havaristen
Bogerud
Tveter Rørservice
Ragn Sells
BC Stillas
Diplom Is
Mitsubishi
Arkel Romerike
Aass Bryggerier
Til toppen